Siblog 33b: ‘Doosjes’-dag

Dit Siblog is een vertaling van het originele Engelstalige blog (Siblog 33a), geschreven voor Greg, Cornelia’s zoon. In juli bezoekt Greg ons in Nederland. We gaan naar Londen, De Efteling, het Martelmuseum in Amsterdam, boekhandels, visrestaurants en we bezoeken de Cody familie in Childs Ercall in Engeland (zie foto onderaan). Het is fijn om met Greg te kunnen praten. Het is een fijne vent, die met iedereen goed om kan gaan, inclusief mijn kinderen. Hij is 27 jaar oud en denkt hard na over zijn toekomstige levensweg. Momenteel werkt hij als onderwijzer op een ‘preschool’ in Virginia en hij is goed in zijn vak. Morgen vliegt hij terug naar de Verenigde Staten.

Tijdens Gregs verblijf bij ons werken we elk aan ons eigen upcycling project. We doen dat op heel verschillende manieren. Het idee is dat we allebei een doosje upcyclen en dat vervolgens aan de ander geven: een stiefzoon-stiefvader cocreatieproject. Uit mijn verzameling van upcyclebare voorwerpen kiest Greg een doosje dat als spaarpot kan worden gebruikt. Ik zal het schilderen en versieren om het mooier te maken dan het is. Het zal zijn functie houden. Ik werk er gedurende een paar weken aan. Ik breng grondverf en spuitlak aan, schuur het tussendoor en maak er handvaten aan. Op de zijden breng ik Chinese geluksmunten aan en binnenin plak ik mooi behang (dat ik ook al gebruikte voor het theetafeltje. Met enige goede wil kun je er een spaarvarken in zien, met de handvaten als kop en staart. Het eindreultaat is te zien in de collage links.

Greg maakt dus ook een doosje voor mij. In het kringloopcentrum van de ARM in Hoograven ziet hij een doosje met een stempel erin. Hij plaatste de stempel op het deksel als een handvat. In tegenstelling tot mij maakt hij het doosje in een dag. Maar wat een explosie van creativiteit! He verft het, plaatst knopen en een puntenslijper op de zijden en laat zijn fantasie de vrije loop (zie collage rechts). Een heel andere manier van werken met een prachtige uitkomst. We schrijven elkaar allebei een persoonlijke brief (Greg) en gedicht (Sibe) die we bij het cadoosje voegen. We raken elkaar ermee, zoals we eerder naar elkaar gereikt hebben en elkaar geraakt hebben. De doosjes zullen ons aan die bijzondere momenten in de afgelopen maand herinneren. En ik wens Greg toe dat harmonie en geluk onderdeel van zijn leven in de VS zullen zijn. Iedereen in Engeland en Nederland zal hem daarbij ondersteunen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *