Blog 5: Fotosafari bij Kasteel de Haar

Hoewel ik al behoorlijk verknocht ben aan kasteel De Haar, was het niet eens mijn idee om met Fotosoos Terwijde een uitstapje te doen naar het park van het kasteel. Het probleem deze zaterdag was het weer. In tegenstelling tot die droge en hete zomer van 2022, regende het al een paar dagen. Na intensief vooroverleg met Bert besluiten we het er toch op te wagen.

De slotgracht.
De slotgracht

Zo staan we dus met acht amateurfotografen bij het poorthuis van het kasteel. Als we nog maar net in het park zijn (veelal gratis met museumkaart of vriendenloterijpas) begint het enorm te gieten.

Gelukkig staan we onder grote kastanjebomen, waar wel af en toe kastanjes uitvallen. Vooral de bolsters zien er uit als het uiteinde van middeleeuwse strijdvlegels (had Pierre Cuijpers als liefhebber van middeleeuwse bouwkunst vast leuk gevonden). Als de zon eindelijk doorbreekt, worden zeven van ons erg aangetrokken door het kasteel, dat er als altijd fantastisch bijligt. Ik voel die aantrekkingskracht ook, maar wil meer van het park zien. Ik heb al veel foto’s van het kasteel gemaakt, en ik besluit dus om in mijn eentje het park in te gaan. Ik volg de paden langs de grenzen van het Noorderpark. Ik zie veel mooie landschappen, prachtige bomen en schitterende dahlia’s. Het spel van licht en reflectie is fascinerend (zie de foto’s). Ik loop ook langs het hertenpark. Het mannetje ligt alleen onder een boom en de vrouwtjes staan in een groepje bij elkaar, verderop. Alfa zijn is eenzaam.

Dahlia’s in de Romeinse tuin
Fabeldier

Na afloop drinken we koffie in het Koetshuis en laten we elkaar de schatten van onze fotosafari zien. We maken er later een presentatie van. Een mooie dag, maar het is tijd op de fiets te stappen en naar Zwaluwen Utrecht 1911 te gaan. De wedstrijdkamer van de voetbalclub moet weer bemand worden. Kan ik weer even alfa zijn … En het weer? Dat verandert niet. Helblauwe luchten met gouden zonlicht, maar soms ook een asgrauw zwerk met dikke regendruppels. En het voetbal? Dat gaat gewoon door.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *