Siblog 32: Vakantie in Londen en Child’s Ercall

Cornelia, haar zoon Greg en ik gaan op vakantie naar Engeland. We ontmoeten daar verschillende familieleden van Cornelia. Eerst willen we per Eurostar met een snelheid van 300 kilometer per uur naar Woolwich, Londen rijden. Maar dat is nog niet zo simpel want de heftige storm Poly legt het treinverkeer in het noorden van Nederland geheel plat. En dus kan onze Eurostar ook niet naar Rotterdam rijden. Gelukkig lukt het via Brussel wel om alsnog op hoge snelheid naar London St. Pancras te rijden. Woolwich is een wijk in ontwikkeling en we hebben daar voor een week een appartement gehuurd samen met Cecil, Cornelia’s zus, en Robbie, Cecils zoon (voor het uitzicht, zie foto boven). Londen is memorabel. Hoewel we als makke toeristen een Hop On Hop Off bus huren, gaan we net zo lief met de Underground naar Highgate Cemetery, een oude begraafplaats waar onder andere Karl Marx begraven ligt. Een heel mooi graf is dat van een echtpaar. Zij is Joods en hij is christelijk, en ze liggen er samen in.

En natuurlijk zien we London Tower, St. Paul’s Cathedral en gaan we naar een toneelstuk van Shakespeare in The Globe. Het theater is nagebouwd uit de tijd toen Shakespeare er toneelstukken bracht. Onze keuze is gevallen op A Midsummer Night’s Dream. Hoewel de acteurs niet altijd goed te verstaan zijn (volgens regisseur Cornelia een oplosbaar probleem), genieten we allemaal van het stuk. Vooral het laatste deel is hilarisch en er wordt veel geklapt en hard gelachen.

Londen is vermoeiend en na een volle week gaan we naar Child’s Ercall, een dorpje in Shropshire waar Cornelia’s neef Mark woont, samen met zijn vrouw Linda. Hier dompelen we ons onder in de rust van het Engelse platteland. We maken lange wandelingen en bezoeken de lokale bingoavond. Daar hebben we erg veel pret en de internationale tafel (wij) wint zes prijzen. Ik span de kroon, met een maal een lijn en twee maal een volle kaart. We houden er paddenstoelenlampjes op zonne-energie aan over, theedoeken en een mooie mand voor de kleinkinderen van Mark en Linda (zie de foto hierboven van Simba The Bingo King). En dan brengt de Eurostar ons dit keer zonder problemen in een keer naar Rotterdam. Het is tijd om uit te rusten van deze vakantie, die af en toe best hectisch was – vooral in Londen. En dan kan de pensionata passionata weer opnieuw beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *