Blog 16: Een kille dag

Vandaag is het kil. Ik kleed me warm om de wedstrijdkamer bij voetbalvereniging Zwaluwen te gaan bemannen. Alleen is dat niet nodig. Samen met Eric wandel ik over de velden om te kijken of ze bespeelbaar zijn. Maar zelfs het kunstgras is bedekt met stukjes ijs. Gevaarlijk en dus afkeuren, is het devies. Ik maak er een foto van:

Afgekeurd voetbalveld, met lege dugouts, doel en tribune.

We drinken nog een kopje koffie in de lege kantine, en ik kan wat anders gaan doen. Ik besluit naar de Arrenslee optocht in park De Haar te gaan en daar foto’s te nemen. Het is een mooie optocht waarbij nu eens een, dan weer twee paarden een arrenslee trekken. Helaas is de sneeuw alweer verdwenen, dus zitten er wieltjes onder. Als ze halt houden bij het Tuynhuys, wordt ergens achteraan de stoet een paard wild en vernielt een slee. Geen ernstige verwondingen, wel een dikke knie bij de begeleider en enige paniek bij de omstanders. Gelukkig zijn de overige plaatjes sfeervol:

Arrensleeēn bij het Chatelet

Daarna ga ik nog even een kijkje nemen in de kapel, die een gedurende korte periode open is. Daar vind ik een zeldzame marmeren plaat met daarop de naam van de enige kasteelvrouwe in de geschiedenis van kasteel de Haar: Gijsberta Anthonia van Renesse van Nijevelt van de Haar (1663-1730). Dit is opmerkelijk omdat de overerving van het kasteel normaal gesproken via de mannelijke lijn plaatsvond. Als ik weer thuis ben, werk ik verder aan een nieuwe tak aan mijn creatieve boom: fotocomix. Dat zijn foto’s waar ik met behulp van de Comica app een wolkje bij plaats. Hoewel ik hier warm voor loop, is het zelfs in huis koud. Toch maar de Oekraineknop wat hoger draaien. Hier kan het.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *